Zašto je Kim poneo svoj lični toalet na samit u Singapuru?

Prema pisanju južnokorejskih listova, lider Severne Koreje Kim Džong Un poneo je svoj lični toalet u Singapur, gde je boravio tokom samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

21:27

Zašto je Kim poneo svoj lični toalet na samit u Singapuru?
GettyImages

Kao razlog za to navodi se da je time želeo da "zaštiti svoju stolicu". Kim je, navodno, bio zabrinut zbog mogućih "kanalizacionih ronilaca", koji bi mogli da imaju pristup njegovoj stolici.

Severnokorejski lider je bio uplašen da bi to moglo da otkrije njegovo zdravstveno stanje, ukolko bi došlo do analize sastava stolice.

Inače, prenosni toalet je standardna mera predostrožnosti kada je lider Severne Koreje u pitanju, pa je on čak sklon da ga nosi sa sobom i kada putuje po svojoj zemlji.

Sastav ljudskog izmeta može da otkrije informacije o načinu ishrane, bakterijama u organizmu, kao i o određenim bolestima onoga od koga potiče, prenosi Njuz hab.

Prema ranijem pisanju ruskih medija, u do tada nepoznatim izveštajima iz vremena SSSR-a, otkrivenim 2016. godine, navodi se da je Staljin često od pripadnika sovjetskih tajnih službi zahtevao da prikupljaju i analiziraju stolice svetskih lidera u tajnoj laboratoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: