Fotografije izgladnelog lava pred smrt uznemirile javnost

Fotografije izgladnelog lava iz naciolanlog parka Kruger u Južnoj Africi neposredno pred smrt uznemirile su javnost.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

18:15

Fotografije izgladnelog lava pred smrt uznemirile javnost
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Njegove poslednje trenutke zabeležio je Leri Entoni Panel iz Kalifornije koji je u svom blogu opisao kako je izgledao njegov susret sa lavom. Kako navodi, ugledao ga je u trenutku kada je pronašao vodu u nekoj od rupa u zemlji.

"Dok je pio vodu borio se da ostane na nogama. Ono što niste mogli da pimetite u tom trenutku jeste da je bio sama kost i koža“, priča Panel.

On je dodao da se ova nesrećna životinja, dok se udaljavala, teturala i da je na svakih nekoliko koraka pokušavala da dođe do daha.

Nakon što se uspeo uz brdo počeo je polako da se spušta do zemlje, ali se na kraju srušio.

"Bilo je očigledno da su to njegovi poslednji dani na zemlji, ako ne i sati“, dodao je on. Nakon nekog vremena, Leri se odvezao sa prijateljem do mesta gde je lav odmarao, piše Dejli mejl.

"Pronašli smo ga kako leži na travi, iscrpljen i nesposoban da se kreće. Bili smo na metar i po od njega dok je umirao u senci drveta. Spuštajući kameru gledali smo se u oči. Želeo sam da zna da neće umreti sam dok se bori za vazduh. Usledio je njegov poslednji udah. Kralj je bio mrtav“, dodao je on.

"Znao sam da sam bio svedok nečemu veoma specifičnom i prirodnom.“

Za razliku od drugih mačaka, lavovi su jedine velike mačke koje žive u porodičnom okruženju. Kada dostignu polnu zrelost, mužjaci se isteruju ili samovoljno napuštaju čopor, što se verovatno i ovom lavu dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: