Ljubav pobeđuje sve: Održano kolektivno venčanje u Beogradu

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu, održano je kolektivno venčanje, a 50 parova je izgovorilo sudbonosno "da".

Život

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.05.2018.

13:30

Ljubav pobeđuje sve: Održano kolektivno venčanje u Beogradu
Foto: Tanjug / Video Screenshot

Kolektivno venčanje održano je 20. put, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, a venčanje su ove godine obavili matičari opštine Palilula.

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, kao svojevrsna poruka mladima da ljubav može da pobedi sve. Od tada se održava jednom godišnje, uvek u maju.

Okupljene je pozdravio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović koji je mladencima poželeo sreću u zajedničkom životu.

"Izuzetno smo ponosni na ovu manifestaciju, na dvadeset godina „Kolektivnog venčanja”. Ni jedan grad u svetu nema ovakvu manifestaciju", rekao je Mladenović.

On je rekao da je najvažnija poruka ta da je porodica osnov društva.

"Danas je jedan svojevrstan i poseban praznik porodice i braka. Čestitam mladencima u ime Grada Beograda i svih Beograđana", rekao je Mladenović.

On im je poželeo puno uspeha u braku, puno sreće, zdravlja, dece, da uživaju u zajedničkom životu, poštuju jedni druge i dodao da se nada da će im ovaj dan zauvek ostati u sećanju.

Grad Beograd podržava ovu manifestaciju upravo otvaranjem dvora i pružanjem domaćinstva i svega onoga što je najvažnije da taj svečani čin prođe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: