Otkrijte kakvog je ukusa 15. Noć muzeja

Ove subote, 19. maja od 17 časova pa sve do sat iza ponoći, širom Beograda posetioce čekaju neispričane priče još jedne Noći muzeja, petnaeste po redu! Samo ove večeri najradoznali posetioci moći će da probaju i posebno osmišljen sladoled sa ukusom Noći muzeja, omiljenog beogradskog prolećnog druženja. Dvoje najbržih koji pošalju ime, prezime i broj telefona na lifestyle@b92.net osvojiće po dve karte za 15. Noć muzeja.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

16:16

Otkrijte kakvog je ukusa 15. Noć muzeja
foto: Noæ muzeja

Prvi put u Noći muzeja biće otvoreno šarmantno secesionističko zdanje u srcu grada, Muzej Jovana Cvijića, i to izložbom koja će sve ljubitelje arhitekture bliže upoznati sa nizom pravih beogradskih dragulja, zgradama koje na sebi ponosno nose obeležja secesije. Posetioci ovog muzeja očekuje još jedno slatko-ledeno iznenađenje! Reč je o postavci koja prati istoriju sladoleda, a samo u subotu svi ljubitelji ove poslastice moći će da probaju posebno osmišljen sladoled sa ukusom Noći muzeja!

Ustanova kulture Parobrod ugostiće prošireno izdanje izložbe „Hrabre žene putuju kroz vreme, koja na originalan i savremen način upoznaje posetioce sa ženama koje su kroz srpsku istoriju rušile granice, borile se za svoja prava i bile pionirke u mnogim oblastima. Ljubitelje modnih ekstravaganci dočekuje izložba koja reinterpretira nasleđe Koko Šanel, kao i postavka nesvakidašnjih fascinatora, modnih šešira koji su simbol za stil, eleganciju, ali i za modni eksperiment koji sve ostavlja bez daha.
foto: Noæ muzeja
Za one koji vole intimne, porodične priče i mala, ali istorijom bogata zdanja, Dom Jevrema Grujića i ove godine biće nezaobilazna stanica u Noći muzeja. Dok će se u prostorijama ovog zdanja obeležiti brojne pobede kulture i nauke kroz srpsku istoriju, u diskoteci Kod Laze Šećera obeležićemo devet decenija od rođenja Endija Vrohola uz nekoliko originalnih Vorholovih iznenađenja. Prvi put u Noći muzeja svoja vrata otvoriće i kuća porodice Veljković koja je kroz vekove za nama bila jedinstveni svedok srpske istorije, a nedaleko odatle posetioce će prvi put ugostiti i legat našeg čuvenog intelektualca Vojislava Jovanovića Maramboa, u čijim su se autentičnim, dobro očuvanim prostorijama snimale brojne serije poput „Ranjenog orla“ ili filmova o Milunki Savić, Lazi Kostiću, Gavrilu Principu...
foto: Noæ muzeja
Hrabre, obrazovane, drugačije, po mnogo čemu zanimljive vladarke i supruge iz dinastija Obrenović i Karađorđević dočekaće posetioce Noći muzeja u Paviljonu Cvijeta Zuzorić, koji će ove večeri biti otvoren kako jedinstveni Viasat History paviljon! Izložbu „Vladarke i supruge“ pratiće i izložba raskošnih kostima našeg poznatog kostimografa Borisa Čakširana. „Kako smo krojili istoriju“ postavka je koja obuhvata kostime istorijskih ličnosti rađene za neke od najpoznatijih domaćih serija i filmova. Detaljan program Noći muzeja pogledajte OVDE

Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 RSD. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Uz veliku podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: