Prodat nameštaj pariskog Rica, svetski rekord za industriju

Luksuzni nameštaj legendarnog pariskog hotela Ric prodat je na aukciji za 7,3 miliona evra, što je svetski rekord za industriju, objavila je aukcijska kuća Artcurial.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

12:23

Prodat nameštaj pariskog Rica, svetski rekord za industriju
Foto: Getty

Pariski hotel otvoren 1898. godine, koji je neko vreme bio dom Ernesta Hemingveja, Marsela Prusta i Koko Šanel, prodao je svih deset hiljada predmeta ponuđenih na aukciji.

Među komadima nameštaja i drugim ukrasnim predmetima bili su i barske stolice iz bara Hemingvej, kada iz 19. veka i harfa iz dvorane Prust.

Prodaja predmeta sa slavne adrese Place Vendome nadmašila je slične aukcije, kako u Parizu tako i u ostatku sveta, navodi aukcijska kuća.

Na prodaji od 17. do 21. aprila bili su predmeti koje je Ric odlučio da ne zadrži nakon otvaranja u junu 2016. godine, kada je dovršena četvorogodišnja obnova hotela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: