Koperfild na sudu morao da otkrije slavni trik. Tajna je u...

Poznati američki mađioničar Dejvid Koperfild morao je da otkrije jedan od svojih trikova na sudu povodom tužbe koju je zbog povrede pokrenuo jedan od učesnika tog trika.

Život

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

17:10

Koperfild na sudu morao da otkrije slavni trik. Tajna je u...
Foto: Gettyimages

Gavin Koks, 58-godišnji britanski turista, pokrenuo je tužbu zbog nemara nakon što je pao i povredio se tokom učestvovanja u triku Laki #13 (srećan broj 13) u Las Vegasu, piše Bi-Bi-Si.

Koks je povredio rame i tvrdi da pati od hroničnog bola i povrede mozga i da je na lečenje potrošio više od 400.000 dolara.

Iako su advokati 61-godišnjeg mađioničara tvrdili da bi mu otkrivanje tajne trika naškodilo finansijski, sudija iz Las Vegasa je zahtevao objašnjenje – i dobio ga je.

Koperfild u triku, koji je prethodno bez nezgoda izveo više hiljada puta, učini da 13 nasumično odabranih gledalaca "nestane" nakon što ih prekrije zavesa na pozornici, da bi se zatim pojavili u zadnjem delu sale.

Izvršni producent Kris Kener u utorak je na sudu otkrio da odabrani gledaoci, nakon što ih pokrije zavesa, tajnim prolazima napuštaju pozornicu i samu zgradu, da bi se vratili kroz zadnja vrata.

Na pitanje da li je kriv za Koksovu povredu, Koperfild je rekao da to zavisi od toga šta se dogodilo.

"Da sam nešto pogrešno učinio, ja bih bio kriv", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: