Uskočio u more i pretrnuo od šoka: Momentalno sam ostao bez daha

Dvadesetsedmogodišnji ribar i instruktor ronjenja Dominik Martin-Majes pronašao je u ponedeljak po podne stotine mrtvih riba i ajkula u "mreži-duhu" u Karipskom moru.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

17:10

Uskočio u more i pretrnuo od šoka: Momentalno sam ostao bez daha
Foto: Thinkstock

Stara, odbačena mreža pronađena je nedaleko od Kajmanskih ostrva, a stručnjaci smatraju da već mesecima ubija živi svet u moru.

Ronilac je rekao da su neke od životinja bile u toliko raspalom stanju, da uopšte nije bilo moguće identifikovati vrstu kojoj pripadaju.

"Bio sam na ronjenju sa prijateljima. Ja sam uskočio prvi u vodu, a kada sam ugledao mrežu, prenerazio sam se. Ostao sam bez daha", rekao je. "Odmah sam primetio jednu mladu beloperu ajkulu (Oceanic whitetip shark). Rekao sam mom prijatelju da uzme nož i pođe sa mnom. Uradili smo sve što smo mogli da oslobodimo nekoliko zarobljenih životinja, ali većina njih je već bila mrtva", objasnio je.

Lokalne vlasti saopštile su da će pokušati da premeste mrežu, piše Independent.

Martin-Majes navodi da je mreža najverovatnije prešla više od stotinu kilometara pre nego što je dospela do lokacije na kojoj su je pronašli - 6,5 kilometara severno od Kajmanskih ostrva.

Ronioci su pokušali da pomere mrežu, ali su njihovi napori bili bezuspešni jer je bila suviše teška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: