Kad roditelji rade, a baka je na selu - bebisiterke / VIDEO

Čuvanje deteta jedan je od najodgovornijih poslova. Kada je roditeljima potrebna podrška ili pomoć u organizaciji, odnosno tamo gde bake još idu na posao ili u vrtiću nema mesta, bebisiterka je često rešenje.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

21:45

Kad roditelji rade, a baka je na selu - bebisiterke / VIDEO
Foto: Thinkstock / ilustracija

Nišlijka Dajana Vujošević čuvala je decu i u zemlji, i u inostranstvu. Odgovoran posao dobijala je preko preporuka.

"Ja se sa tom decom osećam bukvalno kao sa svojim detetom. Tako ih i čuvam, i meni je to zaista prelepo iskustvo. Možda u nekim situacijama jeste malo teže i stresnije, ali se sve to nekako prebrodi", kaže Vujošević.

Beogradski Bebi servis upravo je proslavio 30 godina rada. U ovom trenutku radi u 175 porodica, i planira da zaposli još 20 bebisiterki jer i za ovu uslugu postoji lista čekanja.

"Imamo malu decu, zaista male bebe, već od trećeg meseca ih čuvamo, kao i decu predškolskog uzrasta, i ranog školskog uzrasta, gde mnoge škole nemaju produžene boravke. To su sva ona deca koju bebisiterke preuzimaju posle časova, dovode ih kući i sa njima rade domaće zadatke", kaže Ruzmilka Đotunović, rukovodilac Bebi servisa.

Osim iskustva, važnu ulogu igra i cena. Državni bebi servis ima tačno utvrđen cenovnik.

"Pa ko su bebisiterke? U novije vreme, kako su se neke firme zatvarale, i mnoge žene ostajale bez posla, prosto to nekako dolazi u talasima. Bez obriza na struku, sve bebisiterke prolaze kroz istu obuku. Imamo i mlade ljude, koji završavaju fakultete, i koji na ovaj način rade kod nas do trenutka dok ne dođu do nekog stalnog zaposlenja", objašnjava Đotunović.

Sve je više privatnih agencija koje posreduju između dadilja i roditelja. Oni s iskustvom savetuju - uvek prvo dobro proverite kome ostavljate dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: