Penzioner položio vožnju u 79. godini i ima dobar razlog za to

Posvećeni suprug položio je vožnju u 79. godini kako bi mogao da posećuje svoju suprugu u bolnici.

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

12:30

Penzioner položio vožnju u 79. godini i ima dobar razlog za to
foto: thinkstock

Kit Limbert iz Garforta u Jorkširu vozio je časove još kao mladić, ali nikada nije položio vozački ispit.

Njegova supruga En je tokom njihovog pedesetosmogodišnjeg braka preuzela ulogu vozača u kući, pa nije ni imao potrebe za tim.

Ipak, sve se promenilo kada je njegova supruga u oktobru 2015. godine doživela moždani udar, a trenutno boluje i od raka dojke. Sada se teško kreće i ne može da obavlja obaveze koje su joj ranije bile svakodnevica.

Stoga je Kit uzeo stvar u svoje ruke i u 79. godini položio vozački ispit kako bi mogao da vodi svoju suprugu redovno na preglede, ali i obavlja ostale dužnosti.

“Supruga me je vozala svuda naokolo već 40 godina, uvek sam bio slobodan da pijem jer sam znao da će me ona vratiti kući. Sada je vreme da se ja brinem o njoj, dugujem joj to“, kaže ovaj penzioner za „Metro“.

“Uopšte se ne osećam kao da imam 79 godina“, zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: