Na Vest pointu prvo istopolno venčanje aktivnih vojnika

Dvojica kapetana venčali su se na Vest pointu (West Point), gde su se i upoznali, sklopivši prvi istopolni brak aktivnih vojnika na uglednoj vojnoj akademiji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.01.2018.

09:21

Na Vest pointu prvo istopolno venčanje aktivnih vojnika
foto: epa/MARC MUELLER/ilustracija

Kapetani Danijel Hol (30) i Vinsent Franćino (26), obojica piloti helikoptera "apač", stacionirani u teksaškom gradu El Paso, venčali su se 13. januara u kapeli akademije Vest point, preneo je Njujork tajms.

Njih dvojica su se upoznali na vojnoj akademiji u avgustu 2009. godine, a prvi sastanak su imali u februaru 2012. u Vašingtonu, nekoliko meseci pošto je ukinuto pravilo koje je zabranjivalo homoseksualcima da obelodane svoje istopolne veze, piše agencija AP.

"Veoma je frustrirajuće kada dve osobe gaje osećanja jedna prema drugoj, a im nije dopušteno da se ponašaju u skladu sa tim", rekao je Hol.

Hol i Franćino su nosili uniforme tokom ceremonije venčanja, a iz kapele su izašli na mačevima koje su držali gosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: