Vudi Alen odgovorio na optužbe nakon bojkota brojnih glumica

Suočen s bojkotom sve većeg broja glumica, reditelj Vudi Alen demantovao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje je ponovila njegova usvojena ćerka Dilan Farou, zamerivši porodici svoje bivše supruge Mie Farou da želi da se "okoristi" pokretom #MeToo kako bi ponovila optužbe na njegov račun.

Život

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

12:19

Vudi Alen odgovorio na optužbe nakon bojkota brojnih glumica
Foto: Getty

Demanti poznatog 82-godišnjeg njujorškog reditelja, koji svake godine snimi jedan film, usledio je nakon što je Dilan Farou dala intervju za televizijski kanal CBS u kojem je kazala da ju je njen otac Vudi Alen prvi puta seksualno zlostavljao 1992. godine, kada je imala sedam godina.

Vudi Alen, koji zbog tih optužbi nikada nije gonjen, objavio je još 2014. u Njujork Tajmsu dugi demanti. Tada je rekao da su te optužbe ispitivale dve agencije za zaštitu dece koje su zaključile da "zlostavljanja nije bilo".

Dilan Farou tvrdi da je majka nikada nije nagovarala na iznošenje optužbi, već ju je ohrabrivala da kaže "istinu".

Njen brat, novinar Ronan Farou, čvrsto podržava svoju sestru u optužbama protiv Alena. Na njenu stranu su stale glumice Natali Portman i Riz Viterspun.

Glumice Greta Gervig i Timoti Kalamet, koje su glumile u njegovim filmovima, izrazile su zbog toga žaljenje, a prihode od filma pokloniće udruženjima koja pomažu žrtvama seksualnog nasilja.

Ali, i glumac Kolin Firt, koji je sarađivao sa Alenom 2013. je na filmu "Magic in the Moonlight" takođe kazao da s njim više neće raditi.

U njegovu obranu je jedino stao Alek Boldvin, koji je situaciju ocenio kao "nepravednu i žalosnu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: