Otkriven jedan od najvećih dijamanata na svetu

Britanska rudarska kompanija "Džem dajmonds" (Gem Diamonds) saopštila je da je nedavno u Lesotu iskopala dijamant od 910 karata, koji se već smatra jednim od pet najvećih otkrivenih dijamanata.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.01.2018.

13:47

Otkriven jedan od najvećih dijamanata na svetu
Thinkstock / Ilustracija

Dijamant, iskopan iz veoma plodnog rudnika Letseng, mogao bi da vredi oko 33 miliona evra, ocenio je analitičar Ben Dejvis iz investicione kompanije Liberijum kapital.

"Od kada je Džem dajmonds stekao prava na rudnik Letseng 2006, kompanija je iskopala nekoliko najvećih i najzanimljivijih dijamanata na svetu", rekao je generalni direktor firme Kliford Elfik.

Prema njegovim rečima, dijamant je izuzetne čistoće i do sada je najveći dijamant iskopan iz rudnika u Lesotu, afričkoj zemlji koja je jedna od najsiromašnijih na svetu.

Najveći dijamant na svetu je Kulinan sa 3.106 karata, koji je pronađen 1905. godine u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: