Francuski Elvis Prisli prebačen u bolnicu

Francuski pevač Džoni Holidej, koji se mesecima leči od raka pluća, prebačen je u bolnicu zbog disajnih problema, saopštila je njegova porodica.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

12:17

Francuski Elvis Prisli prebačen u bolnicu
Foto: Getty

"Njegov povratak kući uskoro se očekuje jer mu se zdravstveno stanje stabilizuje", rekao je Frans presu izvor blizak Holidejovoj porodici.

Časopis Voasi (Voici) preneo je da je Holidej (74) primljen 13. novembra u privatnu kliniku u Parizu gde inače prima hemoterapiju u lečenju raka pluća.

Njegov agent Sebastijen Faran nedavno je rekao da je pevač dobro i da se bori protiv raka.

Pevač je ranije imao zdravstvene probleme. Pre nekoliko godina je bio u komi posle komplikacija nakon operacije diskus hernije.

Holidej je veoma popularan u Francuskoj i smatran kao francuski Elvis Prisli, ali nikada nije bio slavan u inostranstvu kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan ili Mirej Matije.

Rođen 15. juna 1943. godine i odgajen u svetu kulture, Holidej, kome je pravo ime Žan-Filip Leo Smet, doneo je 1960-ih godina u Francusku novi zvuk - sving, rok i tvist.

Vrlo brzo postaje veoma popularan u Francuskoj kao pevač i kao javna ličnost kada se venčao s poznatom pevačicom Silvi Vartan. Posle toga je imao još nekoliko brakova.

Izdao je više od 45 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: