Da li bi Džordž Kluni u Beloj kući bio spas za Ameriku?

Džordž Kluni je od onih filmskih zvezda sa kojima biste želeli da se družite. Ili čak da budete kao on. On je od onih srećnika za koje se kaže da su dobitnici na životnoj lutriiji: zgodan, pametan, duhovit, oskarovac, srećno oženjen. I povrh svega, upravo je prodao brend tekila za milijardu dolara.

Život

Izvor: TheGuardian.com, Nedeljnik.rs

Ponedeljak, 13.11.2017.

15:50

Da li bi Džordž Kluni u Beloj kući bio spas za Ameriku?
GettyImages

On je sjajna holivudska zvezda, suštinski, "antivajnstinovac". Ali postoji samo jedan problem: filmovi. Njegove uloge deluju kao lista promašaja: Diznijev naučnofantastični film "Tomorrowland", "Hail, Ceasar", Fosterov "Money Monster". Nijedan od ovih filmova, reklo bi se, nije užasan, ali nije ni divan. A ni uspešan, piše britanski "Gardijan".

Ni njegova karijera nije ništa bolja. Njegova prethodna, glupa uloga, u filmu "The Monuments Men" (srp. prevod: Operacija: Čuvari nasleđa), bila je zasnovana na patriotskoj ratnoj akciji visoke kulturne vrednosti - ali je propala.

Njegov najnoviji film "Suburbicon" je nešto slično: satirični podsetnik da Amerika 1950. nije bila tako sjajna, kao što to izgleda Trampu, posebno ako ste bili "obojeni čovek". "Suburbicon" je, dakle, trebalo glasno da predstavi bele ljude toga doba kao nadasve prijateljski nastrojene, što nije bilo tako. Na premijernom prikazivanju, prvog vikenda, zaradio je manje od tri miliona dolara.
GettyImages
Da li je Kluniju vreme da se penzioniše? Nije glumio već dve godine.

"Neću snimati filmove samo zato da bih bio ispred kamera", rekao je nedavno za "Holivud reporter" (Hollywood Reporter) i dodao da "više nije vodeća ličnost" u Holivudu. Kada je reč o njegovom rediteljskom poslu, opcije su mu, takođe, ograničene. Šta bi to Kluni mogao da radi u budućnosti? Hajde da razmislimo: svetski poznat, oženjen moćnom ženom, finansijer Demokratske stranke.

I dalje nije jasno? Da probamo još jednom: zemlja na izdisaju, srušene tradicionalne političke barijere, levo "vrištanje" za harizmatičnom figurom. Zašto bi Kluni pravio političke filmove, kad jednostavno može da se kandiduje za neku "fotelju"?

A umesto "antivajnstinovca", Kluni bi mogao da postane "antitrampovac". Njegov alkoholni brend je dobar za početak. Test je napravio u "The Ideas of March", glatko igrajući kandidata koji radi na neizgađenoj platformi "integriteta i dostojanstva". Ali Kluni je odbacio predloge da se kandiduje za predsednika.

"Zašto bi neko volontirao na tom mestu?", rekao je on novinarima u Veneciji 2011. godine. Ali, kada se ovo pitanje ponovo pojavilo ove godine, Klunijev odgovor je bio malo drugačiji:

"Da li bih voleo da budem predsednik? Oh, to zvuči zabavno."

Iako je pokušao da zvuči sarkastično, to nije bio njegov najubedljiviji nastup.
GettyImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: