Udovica Elvisa Prislija nakon 40 godina napustila sajentologiju

Poslednja u nizu slavnih ličnosti koje su napustile sajentologiju je Prisila Prisli, 72-godišnja udovica Elvisa Prislija.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

21:45

Udovica Elvisa Prislija nakon 40 godina napustila sajentologiju
Foto: Gettyimages

Prisila je nakon četiri decenije posvećenosti kontroverznoj crkvi zaključila da to više nije za nju.

"Bilo je dosta. Završila sam s tim", rekla je Prisila.

Ona je svoje dvoje dece - ćerku Lisu Meri koju je dobila s Elvisom i sina Navaronea, kojeg je dobila s Markom Garibaldijem, odgajala u duhu sajentologije, a 2014. Lisa Meri iznenadila je javnost odlaskom iz iste.

"Njen odlazak iz crkve delovao je pogubno na Prisilu jer su izuzetno bliske. Napuštanje ove crkve zapravo je bila porodična odluka', rekao je za strane medije izvor blizak slavnoj porodici.

"Sve je to polako vodilo do samouništenja. Oni su uzimali moju dušu, moj novac, sve što imam", kratko je pre tri godine prokomentarisala svoj odlazak Lisa Meri.

Inače, sajentologiju je 1955. osnovao L. Ron Habard, pisac naučne fantastike, pa se ova religija već dugi nekoliko decenija smatra vrlo kontroverznom.

Poznato je i da se pristalice sajentologije često udaljavaju od prijatelja i članova porodice koji nisu njeni pripadnici.

Prisilu Prisli navodno je sa sajentologijom upoznao Džon Travolta, nakon Elvisove smrti 1977. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: