Znate li šta znače ovi simboli na kozmetičkim proizvodima?

Ako ste se ikada zapitali šta znače simboli na poleđini vaših kozmetičkih (i brojnih drugih) proizvoda, Biznis insajder ima odgovor.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

12:55

Znate li šta znače ovi simboli na kozmetičkim proizvodima?
Foto: Business Insider screenshot

Simbol kutije sa otvorenim poklopcem ukazuje na rok trajanja proizvoda. Broj označava koliko meseci (“M”) traje proizvod od trenutka otvaranja pakovanja.

Simbol peščanog sata koristi se za sve proizvode koji traju manje od 30 meseci, a ukoliko na pakovanju primetite crtež zečije glave (ili celog zeca), to znači da proizvod nije testiran na životinjama.

Ako vidite simbol knjižice, budite sigurni da proizvod dolazi sa dodatnim štampanim uputstvom koje nije moglo da stane na samu ambalažu, dok je simbol vatre rezervisan za zapaljive proizvode.

Dve zelene strelice - postavljene u u suprotnim smerovima u krugu - ukazuju na to da proizvođač izdvaja finansijska sredstva za reciklažu. Ovaj simbol često se pogrešno tumači kao oznaka za proizvod koji se reciklira. Proizvodi koji su pogodni za reciklažu na sebi sadrže simbol presavijenih strelica koje formiraju trougao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: