U CG dolaze De Niro, Šeri Bler, Robin Šarma, Kofi Anan...

Crna Gora će biti domaćin četvrtog Global citizen foruma koji okuplja svetske lidere, članove kraljevskih porodica, filantrope i slavne ličnosti, pa se očekuje dolazak glumca Roberta de Nira, pisca Robina Šarma, supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, Šeri, a možda i ambasadorke dobre volje UN i pevačice Šakire.

Život

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.07.2017.

11:25

U CG dolaze De Niro, Šeri Bler, Robin Šarma, Kofi Anan...
foto: thinkstock

Forum će biti održan na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Crne Gore, Duška Markovića.

De Niro, čuveni pisac i motivacioni govornik Robin Šarma i supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, aktivistkinja za prava žena i advokatica Šeri Bler su već potvrdili dolazak, dok je još nepotvrđen dolazak pevačice Šakire, najavljeno je na zvaničnom sajtu ovog foruma.

Forum globalnog građanina, koji je osnovao Armand Arton, stvoren je da se fokusira na globalne izazove i mogućnosti vezane za migracije i koncept globalnog građanstva iz perspektive pojedinaca i vlada.

Global Citizen Forum nudi ekskluzivnu priliku da se sastanu i razmene ideje sa globalnim liderima, filantropima, vizionarima u industriji i poznatim ličnostima.

U toku dva dana trajanja Foruma učesnici će, kako se navodi, saznati o globalnim izazovima sa kojima se danas suočava svet i neguju odnose koji mogu dovesti do odgovora.

Tema ovogodišnjeg foruma biće “Mogućnosti u doba neizvesnoti“.

Kako je pojasnio Arton, osnivač Foruma, učesnici će raspravljati o inicijativama, praktičnim koracima i velikim odlukama neophodnim u doba neizvesnosti.

“Svet svedoči političkoj i ekonomskoj neizesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i menjajuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugim komuniciraju na potpuno nove načine. Tradicionalne politike i stara savezništva su ozbiljno dovedena u pitanje. Lični identiteti su fluidniji nego ikada ranije“, kazao je on.

Dolazak na forum potvrdili su i bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan, bivši predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, generalna direktork UNESCO-a Irina Bokova, premijer Antigve i Barbuda Hon, Gaston A. Brovne, Gremi nagrađivani muzičar Vajklef Žan, penzionisani general SAD Vesli Klark...

Prethodni forumi su održani u Dubaiju, Torontu i Monaku,preneli su crnogorski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: