Besplatan pristup milionima dokumenata Kongresne biblioteke SAD

Kongresna biblioteka u Vašingtonu objavila je najveću bazu digitalnih zapisa koja će od sada biti besplatno dostupna svima. Najstarija institucija kulture u SAD omogućila je korisnicima prist 25 miliona dokumenata iz perioda od 1968. do 2014. godine, koji su do sada bili dostupni samo pretplatnicima.

Život

Izvor: mymodernmet.com

Četvrtak, 25.05.2017.

17:27

Besplatan pristup milionima dokumenata Kongresne biblioteke SAD
Thinkstock

"Kongresna biblioteka je nacionalni spomenik znanja, a mi moramo da se staramo da naša vrata budu široko otvorena svim korsinicima, ne samo fizički već i digitalno. Otključavanje riznice podataka u našem onlajn katalogu je veliki korak napred. Jedva čekam da vidim kako ljudi upijaju sve te informacije", ističe bibliotekarka Karla Hajden.

Otvaranjem prema javnosti, naučnoj zajednici, statističarima, analitičarima i svim zainteresiovanim intelektualcima dajemo im šansu da prošire svije znanja, poručuju iz bibliorteke.

Svi "otključani" zapisi dostupni su putem onlajn kataloga Kongresne biblioteke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: