Četrdeset godina robije zbog parčeta kanapa

Dejvid Gudvin odležao je zatvorsku kaznu od 40 godina zbog svoje uloge u četvorostrukom ubistvu iz 23. januara 1977. godine.

Izvor: Newser
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Zatvorenik se tog dana sastao sa grupom krijumčara marihuane u Okrugu Bej u Floridi.

Reč je bila o tajnoj operaciji FBI-ja, sprovedenoj kako bi se uhapsio jedan od najokorelijih lokalnih dilera droge.

Gudvin, koji je tada imao 31. godinu, bio je jedan od regrutovanih doušnika koje je Federalni biro unajmio u tu svrhu.

Ipak, situacija se uskoro otrgla kontroli. Članovi bande doveli su na mesto okupljanja četvoro svedoka; jedan je odmah ubijen, dok su preostale tri osobe - među kojima su se nalazile dve tinejdžerke, vezane i likvidirane nekoliko stotina kilometara dalje.

Iako sam nije izvršio ubistva, niti se nalazio na kasnijem mestu zločina, Gudvin je bio taj koji je dodao kanap krijumčarima za vezivanje žrtava, tako da je osuđen za prvostepeno ubistvo (tužioci su insistirali na tome da je lično vezao žrtve).

Prvobitno je osuđen na smrtnu kaznu, ali je presuda preinačena 1981. godine.

"Znala sam da nije ubio te ljude, i to je bilo ono zbog čega sam bila uz njega sve ove godine", izjavila je Gudvinova verenica, koja na njegovo oslobođenje čeka već 32 godine.

Dejvid Gudvin će biti pušten na slobodu 2. maja.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Novo otkriće o životu u Srbiji pre Nemanjića

Nova arheološka istraživanja u zapadnoj Srbiji otkrivaju novu, iznenađujuću sliku prednemanjićke Srbije, kao dobro organizovane i gusto naseljene države sa utvrđenjima koja štite saobraćajnice kojima se transportuju tovari dragocenih ruda, kažu stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu.

Vesti ponedeljak 24.04. 19:55 Komentara: 34

Amerikanka oborila rekord u svemiru

Najstarija astronautkinja Pegi Vitson oborila je rekord svog kolege Džefa Vilijamsa u ukupnom broju dana provedenih u svemiru, nakon što je obeležila svoj 534. dan na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Vesti ponedeljak 24.04. 17:58 Komentara: 3

Završen deveti Wine Style salon vina

Deveti po redu Wine Style salon vina, godišnji skup najboljih domaćih i regionalnih vinarija, obogaćen vinima iz celog sveta, tradicionalno je bio organizovan krajem aprila u hotelu Zira. Na ovogodišnjem izdanju Salona posetioci su bili u prilici da uživaju u više od 300 vrhunskih vina iz celog sveta koja je predstavilo više od 40 izlagača.

Vesti ponedeljak 24.04. 15:30 Komentara: 1
strana 1 od 3249 idi na stranu