Uoči karnevala, pomama Nemaca za perikama u Trampovom stilu

Bavarski proizvodjač perika u stilu frizure američkog predsednika Donalda Trampa saopštio je danas da je ta fabrika pretrpana porudžbinama, u trenutku kada se Nemci pripremaju za tradicionalni karneval koji počinje sutra.

Život

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.02.2017.

19:55

Uoči karnevala, pomama Nemaca za perikama u Trampovom stilu
Foto: Tanjug / AP Photo / Carolyn Kaster

Šestodnevni karneval održava se u katoličkim delovima Nemačke, pri čemu učesnici u Kelnu, Diseldorfu i Majncu tradicionalno zbijaju šale na račun političara, a jedna od ovogodišnjih tema je i, naravno, Tramp, prenosi Rojters.

"Više nemamo zaliha perika jer se prodaju čim ih napravimo", kaže Suzan Miler, direktorka kompanije "Feštartikel Muler" koja proizvodi kostime za proslave u bavarskom gradu Nojštad baj Koburg.

Tri od 35 zaposlenih neprestano prave ove specijalne perike koje su, kako direktorka kaže, veoma komplikovane.

"Za to su potrebne posebne veštine, ali srećom moji proizvodjači perika mogu sa tim da izadju na kraj. Ne mogu da zaposlim baš bilo koga da bih povećala proizvodnju. Moram da se ograničim na radnike koje imam kako bih garantovala kvalitet", objašnjava ona.

Ona je lokalnoj radio stanici rekla da je Trampova frizura jedinstvena.

"Jedna strana se mora praviti od kratke kose, a druga od duge. Onda se duga kosa četka, prevlači preko ogoljenog dela i na kraju fiksira na visokoj temperaturi", opisuje Miler proces izrade perika u Trampovom stilu.

Za ovogodišnji karneval pripremljene su, kao i uvek, papirne figure poznatih ličnosti, a medju njima je i figura Trampa, koji je prikazan kao novi djak u školi, koji se pridružuje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Na školskoj tabli napisan je alfabet, a poklon Trampu za prvi dan u školi je specijalna torba sa nuklearnim kodovima.

Druga figura prikazuje Trampa kao slona u prodavnici punoj polomljenog porcelana.

Među papirnim figurama je i figura konzervativne nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je prikazana u liku bubamare iznad koje leti njen socijaldemokratski protivnik na predstojećim izborima Martin Šulc, u obliku leptira.

Karneval počinje sutra takozvanim "ženskim karnevalom", kada žene, u kostimima klovnova i sa krilima, preplavljuju gradske skupštine i simbolično "kastriraju" muškarce tako što im odsecaju kravate, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: