Bivši agent CIA istražuje da li je Hitler lažirao svoju smrt

Bivši operativac CIA-e Bob Baer i specijalni američki vojnik Tim Kenedi koji su bili deo tima koji je uhvatio Osamu bin Ladena, sprovode istragu o tome da li je Hitler pobegao u novi život u Južnoj Americi.

Život

Izvor: Klix.ba

Nedelja, 15.01.2017.

20:40

Bivši agent CIA istražuje da li je Hitler lažirao svoju smrt
Foto: Gettyimages

Pregledali su 14.000 dokumenata s kojih je uklonjena oznaka poverljivosti i otkrili da postoji mogućnost za alternativnu istinu uz onu da su Hitler i Eva Braun izvršili samoubistvo 30. aprila 1945. godine. U jednom dokumentu britanske obaveštajne agencije navodi se da je Hitler odleteo iz Berlina dan pre nego je navodno izvršio samoubistvo.

Ovaj tiranin je imao planove da pokrene Četvrti rajh s centralom u Južnoj Americi, tvrdi Baer. Naglasio je da je desetine hiljada nacista došlo u Argentinu nakon Drugog svetskog rata i dokaz da je nacistički fizičar radio u nuklearnoj elektrani na testiranju eksplozivnih uređaja.

Glavno pitanje koje se postavlja je šta se desilo sa Hitlerovim telom.

U maju 1945. godine ruski forenzički tim analizirao je delove za koje se pretpostavlja da pripadaju Hitlerovom telu. Nedostaje deo lobanje, što se pripisuje samoubilačkom pucnju. Deo vilice je izgubljen 2009. godine, a manji deo je navodno identifikovan prema zubnom kartonu Hitlera.

Veruje se da je Hitlerovo telo zakopano u Magdeburgu u istočnoj Nemačkoj. Tamo je bilo do Staljinove smrti 1953. godine, da bi 1970. godine pripadnici KGB-a navodno iskopali telo, kremirali ga i tajno bacili pepeo u reku.

Samo po malom delu vilice moglo bi se saznati da li je Hitler zaista umro 1945. godine, ali Rusi odbijaju da predaju taj deo za forenzičku analizu.

"Niko ne očekuje da pronađe Hitlera i nema direktnih živih svedoka koji su ga videli u Južnoj Americi. Ali, s druge strane imate veliku nacističku zajednicu u Argentini koja odbija da govori o tome", rekao je Baer.

Emisija o ovoj misteriji je emitovana na History Channel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: