Srbija osvojila šest medalja na naučnoj olimpijadi na Baliju

Na 13. Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi koja je održana na Baliju u Indoneziji, šest učenika iz Srbije osvojilo je tri srebrne i tri bronzane medalje, prenosi RTS.

Život

Izvor: B92

Subota, 10.12.2016.

11:02

Srbija osvojila šest medalja na naučnoj olimpijadi na Baliju

Izvor: rts.rs

Na najznačajnijem naučnom juniorskom takmičenju, ove godine učestvovao je rekordan broj zemalja, više od 60 ekipa iz celog sveta. Učenici su rešavali zadatke i polagali testove iz fizike, biologije i hemije.

Srebrne medalje osvojili su David Milinković, učenik Šabačke gimnazije, Igor Pavlović iz Beograda i Bogdan Rajkov iz Novog Sada.

Šapčani Dušan Mišković i Milica Damnjanović kao i Mihailo Milošević iz Beograda u svoju zemlju sa Balija vratiće se sa bronzanim odličjem.

Olimpijska ekipa Srbije u Beograd bi trebalo da stigne u ponedeljak oko 10 časova.

Polovinu naše ekipe činili su Šapčani koji pored redovne nastave pohađaju i školu fizike "Foton".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: