Svetski mediji: Umrla je velika filmska zvezda Bata Živojinović

Vodeći svetski mediji preneli su vest o smrti proslavljenog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.05.2016.

14:57

Svetski mediji: Umrla je velika filmska zvezda Bata Živojinović
Foto: Tanjug arhiva / Zoran Žestiæ

Tekst koji je pod naslovom "Bivša velika jugoslovenska filmska zvezda Bata Živojinović preminuo u 82. godini" objavio AP preneli su na svojim sajtovima američki listovi "Vašington post", "Njujork tajms" i tamošnje televizije ABC njuz i Foks, kanadski dnevnik "Vinipeg fri pres", kao i britanski "Dejli mejl".

AP je u tekstu Živojinovića nazvao "legendom srpskog glumišta" i podsetio da je on takođe bio popularan i u Kini.

Vest o smrti najpopularnije filmske zvezde bivše Jugoslavije odjeknula je i u drugim bivšim jugoslovenskim republikama, navode mediji. Živojinović je tokom svoje glumačke karijere odigrao veći broj filmskih uloga od bilo kojeg drugog glumca u SFRJ, a najviše je igrao partizane koji se bore protiv nemačkog okupatora u Drugom svetskom ratu.

AP navodi da je zahvaljujući svom najpoznatijem filmu "Valter brani Sarajevo", Bata Živojinović bio zvezda u Kini. Američka agencija podseća i da je Živojinović bio kandidat na izborima za predsednika Srbije 2002. godine, ali je eliminisan u prvom krugu pošto je osvojio samo 3,3 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: