Radnik pumpe vratio svešteniku 5.500 evra koje je izgubio

Sveštenik iz Poljske izgubio je 5.500 evra na benzinskoj pumpi na auto-putu Beograd-Niš kod Paraćina, ali je taj novac pronašao radnik pumpe i vratio ga vlasniku.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2016.

15:40

Radnik pumpe vratio svešteniku 5.500 evra koje je izgubio
Foto: Thinkstock.com

Sveštenik je taj iznos poneo kao humanitarnu pomoć sveštenstvu Paraćina i izbeglicama. Novac je pronašao Miloš Veličković (34), radnik na pumpi "Avija", koju drži kompanija "Mihajlović".

Prota ga je blagosiljao i častio sa 500 evra, kojima će Veličković sutra častiti kolege i drugare. Sveštenik iz Poljske je, u pratnji dvojice sveštenika iz Srbije, danas bio na pumpi, kupili su gorivo i platili čekovnom karticoma, objasnio je Veličković televiziji "Kanal M".

"Posle njihovo odlaska video sam svežanj novčanica od po 500 evra, ukupno 5.500 evra. Novac sam uzeo i pozvao policiju i šefa", rekao je Veličković. Ubrzo, javio se i poljski sveštenik, kome u kompaniji ne znaju ime, preuzeo novac, blagosiljao Veličkovića za dobra dela i častio ga sa 500 evra, kojima će on sutra častiti kolege i prijatelje.

Kompanija "Mihajlović" je benzinsku pumpu "Avija" zakupila pre godinu dana i Veličković od tada za njih radi, objasnio je novinar Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: