Britanci potroše pet meseci života pričajući o vremenu

Izgleda da se neki stereotipi ipak temelje na istini. Nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci u proseku provedu pet meseci svog života ćaskajući o vremenu.

Život

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

10:06

Default images
Foto: Thinkstock

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 odraslih osoba otkriva, takođe, da se vremenska problematika pojavljuje u razgovoru otprilike tri puta dnevno.

Konverzacije o temperaturi, suncu ili kiši obično traju nešto manje od tri minuta, što zbirno iznosi devet minuta dnevno, odnosno jedan sat nedeljno.

Pored toga, Britanci imaju naviku da postavljaju barem jedan komentar o vremenu nedeljno na nekoj od društvenih mreža, a potroše i 11 minuta nedeljno proveravajući vremensku prognozu na televiziji, telefonskoj aplikaciji ili na internetu.

Većina Britanaca smatra da je vreme zgodna tema za neobavezno ćaskanje s nepoznatom osobom ili popunjavanje praznine kada konverzacija iznenada zamre.

"Britance često kritikuju da vazdan pričaju o vremenu, a izgleda da je to zaista tako. Samim tim što je promenljivo i nepredvidljivo, vreme je česta tema razgovora", navela je Ema Rasel, predstavnica kompanije sportske odeće Heli Hansen koja je naručila istraživanje.

"Vreme može puno da utiče na naše aktivnosti i raspoloženja, zato mi toliko i razgovaramo o njemu", zaključila je ona, prenosi list Telegraf.

Istraživanje otkriva da Britanci najviše razgovaraju o hladnoći, a potom o kiši, vetru i vrućini.

Među ostalim omiljenim temama su dnevna vremenska prognoza i rasprava o tome da li je bila tačna ili pogrešna.

Vreme će najčešće biti tema u razgovoru sa nepoznatom osobom, zatim sa starijom osobom, kolegama s posla, prijateljima i na kraju roditeljima.

Prvo što će čak sedam od 10 Britanaca uraditi ujutru nakon buđenja jeste da provere kakvo ih vreme očekuje pogledom kroz prozor ili slušanjem prognoze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: