Izložen najstariji primerak 10 Božijih zapovesti

Najstariji na svetu kompletan primerak "Deset Božijih zapovesti" izložen je u izraelskom Narodnom muzeju, na izložbi posvećenoj predmetima koji su obeležili čovečanstvo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.05.2015.

22:25

Default images
Beta / AP Photo/Dan Balilty

Dve hiljade godina stari svici sa Mrtvog mora pripadaju kolekciji najstarijih svetskih biblijskih rukopisa, otkrivenih nedaleko od tog mora. Veoma stari i krhki rukopisi prvi put su izloženi u Izraelu, a u inostranstvu su bili prikazani samo na nekoliko kratkih izložbi.

Publika u Izraelu moći će da ih vidi, zajedno sa najstarijim poznatim ostacima logorske vatre i porodične sahrane, najstarijim srpom i nekim od najstarijih sačuvanih novčića.

Direktor muzeja Džejms Snajder rekao je da su mnogi od izloženih objekata pronađeni u Izraelu poslednjih godina i javnost nikada ranije nije mogla da ih vidi. Izložbom, koja je otvorena prošle sedmice, obeležava se 50. godina postojanja Narodnog muzeja Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: