Rusi "izgubili" transportnu letelicu u svemiru

Svemirski brod “Progress” koji je uz pomoć rakete Sojuz trebalo da dođe do Međunarodne svemirske stanice, izgubio je komunikaciju sa kontrolom leta.

Izvor: RT

Utorak, 28.04.2015.

11:10

Default images

Ruski stručnjaci pokušaće da kontaktiraju teretni svemirski brod u njegovom sledećem obilasku oko Zemlje. Radijski signal trenutno je van dometa, kažu iz ruske kontrole misije.

Specijalisti zaduženi za njegovo putovanje pokušavaju da otkriju zašto senzori “Progress M-27M” svemirskog broda ne rade.

“Brod je zoni vidljivosti, ali njegovi senzori ne rade. Specijalisti pokušavaju da otkriju zašto”, saopšteno je iz svemirskog programa.

“Brod i dalje leti. Prema informacijama koje imamo, solarne baterije su se otvorile, pa neće biti problema sa nedostatkom energije”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: