Najinteresantniji muškarci današnjice

Svako poznaje barem jednog muškarca kog smatra “najzanimljivijim na svetu”.

Izvor: Business Insider

Ponedeljak, 27.04.2015.

12:02

Default images

Ipak, kada je reč o javnim ličnostima, nekolicina slobodno može da se nazove najinteresantnijim.

Predstavljamo vam neke od njih.

Entoni Bordejn

Beta/ Richard Shotwell/Invision/AP
Entoni Bordejn uvek će na prvom mestu biti ljubitelj hrane, iako je već osvajao Emi nagrade i pisao bestselere. Zahvaljujući njegovoj harizmi, ali i težnji ka hedonizmu, zavoleli su ga i muškarci i žene širom sveta.

On je primer “lošeg momka” sa mekanom stranom. Bivši zavisnik od heroina i dalje uživa u alkoholu, ali je uspeo da ostavi cigarete.

Njegova supruga, džijudžicu borac, ulila mu je ljubav prema ovoj borilačkoj veštini. Takođe, učestvovao je u pisanju jednog Marvel stripa, a i sam je pokrenuo izdavačku kuću.

Elon Mask

Elon Mask (u sredini) (Foto: Beta / AP Photo/Valley Morning Star, David Pike)
Kao i “Ajronmen”, superheroj inspirisan njegovim likom, Elon Mask smišlja naizgled neizvodljive izume i pretvara u realnost.

On je jedan od ljudi koji su omogućili postojanje PayPala, pokrenuo je kompaniju za svemirski transport, ponudio svetu luksuzne električne automobile i solarne panele.

Osim toga, poznat je po ekstravagantnom načinu života. Poseduje ogromnu kuću u Bel Eru u Kaliforniji i jedan od automobila iz filmova o Džejmsu Bondu, koji planira da pretvori u podmornicu. U slobodno vreme čita i igra video igre.

Vladimir Putin

Beta / Mikhail Klimentyev, RIA-Novosti, Presidential Press Service via AP
Vladimir Putin vodi Rusiju još od 1999. ali uvek nalazi vremena za vožnju motorom, partiju hokeja, istraživanje prirode...

Putin smatra da to što je predsednik velike svetske sile nije nikakvo ograničenje u pogledu toga šta on može, a šta ne može da radi. Štaviše, ima dodatne razloge da svima pokaže šta sve može i ume.

Pošto je uz sve to i ljubitelj nauke, bio je član ronilačke ekspedicije koja je istraživala podvodno arheološko nalazište, obeležavao je ugrožene životinje, pa čak i spasavao neke od njih.

Putin ima crni pojas u džudou i karateu.

Nil de Gra Tajson

Nil de Gra Tajson je popularni astrofizičar, koji se bavio rvanjem u srednjoj školi i fantazirao o tome da postane superheroj koji štiti svoje drugare “štrebere” od školskih siledžija.

Sada kad svi znaju koliko je “kul”, Tajson s ponosom nosi titulu “štrebera”. On je načelnik Hajden Planetarijuma u Njujorku i gaji privatno i profesionalno zanimanje za svemir.

Objavio je 10 knjiga i bio voditelj serije “Cosmos: A SpaceTime Odyssey”, nominovanu za 13 Emi nagrada.

Inače, magazin People proglasio ga je za “najseksepilnijeg živog astrofizičara”, a NASA nagradila Medaljom za izuzetan javni rad.

Piter Dinklidž

Beta / AP Photo/HBO, Helen Sloan
Piter Dinklidž je glumac patuljastog rasta, poznat po ulozi Tiriona Lanistera u seriji “Igra prestola”, ali i zvezda Brodveja.

Dinklidž je jedno vreme nastupao i kao trubač i reper u bendu Whizzy, a od nedavno ga mnogi smatraju seks simbolom.

Ričard Brenson

Beta / AP Photo/Charles Rex Arbogast
Ričard Brenson osnovao je Virgin Records nakon što je napustio srednju školu i postao jedan od najuspešnijih preduzetnika na svetu. Svoj biznis razgranao je i u oblast avioprevoza, pa čak i astronautike, telekomunikacija i filantropije.

On je obišao svki kraj sveta i inspirisao mnoge da postanu bolji i vredniji. Brenson vodi i vrlo interesantan privatan život. Ima dva ostrva na Karibima gde živi i organizuje lude žurke.

Voli da se bavi sportom, a omiljeno prevozno sredstvo su mu baloni.

Vigo Mortensen

Pre nego što je Vigo Mortensen postao poznat kao Aragorn u “Gospodaru prstenova”, bio je zvezda filmova “Hidalgo”, “28 dana”, “Istorija nasilja”, a poznat je i kao pesnik i fotograf.

Počeo je da se bavi poezijom dok je radio vrlo čudne poslove u Danskoj i još razmišljao čime će se baviti u životu.

Zbog ljubavi prema umetnosti, osnovao je Perceval Press, izdavačku kompaniju, ali je snimio i niz džez albuma.

Mortensen je čak i neka vrsta “šaptača konjima”. Odličan je jahač, a toliko se vezao za konje koje je jahao tokom snimanja filmova “Gospodar prstenova” i “Hidalgo”, da ih je kasnije kupio.

Janis Varufakis

Na posao dolazi na motoru (Foto: Beta / AP Photo/Petros Giannakouris)
Janis Varufakis sam sebe opisuje kao “slučajnog ekonomistu”, koji se našao u grčkom parlamentu prošlog januara. Sada je ministar finansija te zemlje.

U duši je buntovnik, koji je promenio ime iz “Yannis” u “Yanis”, samo da bi prkosio starom nastavniku koji ga nije voleo.

Poznat je po ležernom odevanju zbog kojih se ističe među svojim kolega. Njegova pozicija u odnosu na grčku ekonomiju menja se gotovo iz dana u dan, ali ima neverovatan talenat za tačno predviđanje trendova.

Ima i državljanstvo Australije, služio je u grčkoj vojsci, a ranije radio kao profesor ekonomije.

Takođe, on je mecena koji sa suprugom radi na nizu umetničkih projekata u kojima se gubi linija između kreativnosti i politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: