Porodica Vajnhaus kritikuje dokumentarac "Ejmi"

Porodica Ejmi Vajnhus, preminule pre četiri godine, kritikovala je danas dokumentarac o britanskoj pevačici koji će pretpremijerno biti prikazan sledećeg meseca na Kanskom festivalu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

11:05

Default images
Beta / AP Photo/Matt Dunham

U saopštenju, koje je objavio portparol porodice Kris Gudman, navodi se da dokumentarac "Ejmi", u režiji Asifa Kapadije, sadrži neistine i može da obmane javnost.
Dokumentarac može da navede na pomisao da se članovi porodice nisu dovoljno angažovali da pomognu pevačici, koja je umrla u julu 2011. posle borbe s drogom i alkoholom, navodi se u saopštenju.

Tvorci dokumentarca, međutim, ističu da su radili potpuno objektivno i uz podršku porodice Vajnhaus. Dokumentarac je, kako su naveli, rezultat intervjua sa stotinjak ljudi koji su poznavali pevačicu, prenela je agencija AP. Film pod naslovom "Ejmi", koji prati životni put britanske pevačice, tragično preminule u 27. godini, imaće premijeru u Velikoj Britaniji 3. jula, na četvrtu godišnjicu njene smrti.

Reč je o prvom dokumentarcu snimljenom uz pristanak porodice pevačice koja je preminula od trovanja alkoholom. U okviru filma, koji traje dva sata, publika će imati priliku da čuje nekoliko neobjavljenih pesama i ekskluzivnih intervjua, kao i da vidi retke snimke.

"Ja nisam devojka koja pokušava da bude zvezda, niti da budem bilo šta drugo osim muzičarke", kaže Ejmi u kratkoj najavi za film. Britanski reditelj Asif Kapadija je 2012. osvojio nagradu Bafta za režiju za film "Sena" o životu brazilskog vozača Formule 1 Airtonu Seni, još jednom slavnom mladom čoveku koji je prerano poginuo u 34. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: