Takmičenje za najlepšu transrodnu osobu Srbije

U jednom beogradskom klubu nedavno je organizovano takmičenje za najlepšu transrodnu osobu i titulu Trans Mis aprila ponela je 22-godišnja Milica, dok su prva i druga pratilja bile Bjork i Elena.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.04.2015.

16:49

Default images
Foto: Tanjug

Borci za prava LBGT populacije pozdravili su takmičenje kao malu pobedu za seksualne manjine u Srbiji gde je većina stanovništva prilično konzervativnih shvatanja a održavanje Parade ponosa je do skoro bilo nemoguće i pored poziva EU da se LGBT zajednici obezbede veća prava i slobode.

Izbori za najlepšu transrodnu osobu održavaju se već nekoliko meseci u klubu u centru grada, ali je takmičenje za mis aprila prvi put organizovano u prisustvu nekolicine medija.
Foto: Tanjug
Devet kandidatkinja starosti od 17 do 47 godina takmičilo se u nekoliko kategorija. Ocenjivala se njihova šminka, garderoba, elegancija i lepota. Žiri su činili aktivisti LBGT zajednice na čelu sa Gordanom Mitrović.

Plan je da se ta manifestacija organizuje svakog meseca do kraja godine da bi u decembru kulminirala velikom svečanošću i izborom prve zvanične transrodne mis u Srbiji.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: