Arheolozi u Poljskoj pronašli seks igračku iz 18. veka

Tokom otkopavanja antičkog kupatila, poljski arheolozi otkrili su u Gdanjsku igračku za seks. Dildo je napravljen od drveta i veličine je 20 centimetara.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

08:20

Default images
Foto: Thinkstock

"Predmet je pronađen u toaletu i datira iz druge polovine 18. veka. Tanak je i dugačak, a napravljen je od kože, drveta i vlakana. U odličnom je stanju. Verovatno ga je neko bacio u toalet", rekao je predstavnik Regionalne kancelarije za zaštitu spomenika u Gdanjsku.

Arheolozi su ranije pronašli mačeve, pa pretpostavljaju da se na ovom mestu nalazila škola za mačevanje.

Hiljadama godina predmeti poput ovog korišćeni su kao simbol podsticanja plodnosti i odbrane od zlih duhova, ali njihova upotreba kao seksualnog pomagala takođe ima dugu istoriju.

Falus star 28.000 godina koji je nedavno pronađen u Nemačkoj proglašen je najstarijom igračkom za seks ikada pronađenom. Austrijski muzej ima i najstariju kolekciju kondoma iz sveta, između ostalog i ostatke kondoma iz 1650-ih godina. Pronađeni su u Dadli dvorcu u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: