Da li će Holandija dobiti prvog faraona?

Jedan holandski voditelj uskoro bi mogao da dobije zvaničnu titulu faraona ove zemlje.

Izvor: rtlnieuws.nl

Ponedeljak, 30.03.2015.

10:09

Default images
vpro zondag met lubach / YouTube Printscreen

Komičar Arjen Lubah odlučio je da na zanimljiv način izrazi svoje nezadovoljstvo monarhijom.

On je pokrenuo građansku inicijativu da bude proglašen faraonom Holandije, a zahvaljujući podršci svojih sugrađana, njegov slučaj naći će se pred poslanicima u parlamentu.

U Holandiji svaki građanin može da iznese svoj zahtev pred skupštinom, ukoliko prikupi 40.000 potpisa svojih sunarodnika. Lubah je dobio čak 83.000, zbog čega će se o njemu očigledno raspravljati na jednoj od sednica.

Lubah je u svojim emisijama “Nedalja sa Lubahom” više puta izrazio protest protiv monarhije i činjenice da “neko može biti proglašen za kralja, samo zato što mu je majka kraljica”.

Na sajtu faraodernederlanden.nl na kom je prikupljao potpise, stoji:

“Mi građani Holandije, uviđamo da je našoj zemlji potreban faraon, a pošto je Arjen Lubah najprikladniji za tu funkciju, tražimo od parlamenta da Arjena Henrika Lubaha, rođenog 22. oktobra 1979. prizna kao Prvog faraona Holandije Arjena Henrika I”.

Lubah je objavio i nekoliko šaljivih tvitova o tome da se mogu “pronaći dokazi za to da njegova porodična loza seže do egipatskih faraona”, zbog čega je baš on prikladan za tu funkciju.

Kada njegovo pitanje dođe na red pred parlamentom, Lubah planira da poseti Hag i izjasni se o svojim planovima.

“Prošle nedelje obeležili smo tačno dve stotine godina od kako je Vilijam Frederik sebe proglasio za kralja Vilijama Prvog. Ovo je dobar trenutak da usmerimo Holandiju u pravom pravcu – da proglasimo faraona. Žrtvovaću sebe”, rekao je on u svom programu.

Lubah ima nameru da za “državni praznik” proglasi svoj rođendan, a da titula faraona bude nasledna.

“Znam da moje naslednike čekaju dva turbulentna veka, ali računam na podršku i poverenje holandskog naroda”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: