Da li su ovo najlepša lica na svetu?

Kompjuterski program e-fit koji se obično koristi za pravljenje fotorobota kriminalaca, korišten je za kreiranje lica “najlepših muškarca i žene na svetu”.

Izvor: mirror.co.uk

Ponedeljak, 30.03.2015.

09:37

Default images
EFIT-V PhotoFit

Softver u obzir uzima faktore poput punoće usana, dužine nosa i linije čela, a navodno je stvorio nešto što se, barem u Britaniji, smatra etalonom lepote.

Slike su rezultat dvomesečne studije koju je predvodio dr Kris Soloman, svetski stručnjak u mapiranju lica, koji je tražio od ispitanika da naprave “savršeno lice” uz pomoć EFIT-V PhotoFit softvera, koji koristi policija Velike Britanije.

Rezultati su zatim dati na ocenjivanje 100-članom “žiriju” koji je imao mogućnost da od ponućenih komponenti sastavi arhetipski lepa lica muškarca i žene.

Dr Soloman kaže da je studiju naručio Samsung, kako bi obeležio lansiranje novog Galaxy S6 telefona.

“Primetno je da je reč o idealima koji važe u Velikoj Britaniji. Ljudi iz Azije ili Afrike bi nesumnjivo predstavili drugačija lica”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: