Kako me je ubio moj Fejsbuk profil?

U sredu, 25. marta, u 19 časova, u Velikoj sali Studenstkog kulturnog centra, tribina o uticaju društvenih mreža na naš doživljaj stvarnosti

Izvor: N. Božiæ

Sreda, 25.03.2015.

10:30

Default images
Foto: CPN

O tome na koji način društvene mreže utiču na naš život i donošenje svakodnevnih odluka iz različitih uglova govoriće Mašan Bogdanovski sa Filozofskog fakulteta i Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis i Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme. Moderator tribine je Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a.

Često se diskutuje kako su društvene mreže poslednjih godina izuzteno ubrzale širenje informacija, ali ništa manje i dezinformacija. Povod za ovu tribinu je stoga sve veće oslanjanje na društvene mreže kao generatore mišljenja, koji na svakodnevnom nivou utiču na naše stavove i odlučivanje.

Učesnici tribine govoriće o tome na koji način ovakve informaciju oblikuju društvene, ekonomske i političke aspekte našeg života i da li su naše osnovne političke slobode na ovaj način postale ugrožene. Kako bi izgradili snažna demokratska društva neophodno je da shvatimo na koji način se plasiraju informacije i pred kakve izazove nas stavljaju u današnje vreme.

Učesnici:
  • Mašan Bogdanovski, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Đorđe Pavićević, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis
  • Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme
Moderator: Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a.

Više na linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: