Dečak izbačen sa maskenbala zbog "50 nijansi"

Nastavno osoblje jedne škole u Mančesteru zabranilo je učeniku Lijamu Skoulsu da dođe na školski manskenbal zato što je bio kostimiran u glavnog junaka erotskog bestselera “50 nijansi sive”, Kristijana Greja.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

12:53

Default images
Foto: Thinkstock

Jedanaestogodišnjem dečaku zabranjen je pristup kada se na školskom književnom događaju pojavio u odelu, držeći u ruci trake za vezivanje i povez za oči kao rekvizite.

Njegova majka, Nikola Skols, koja i sama predaje u jednoj osnovnoj školi, optužila je osoblje škole za dvostruke standarde, navodeći da je kostim njenog sina svakako bezazleniji od kostima Dekstera, serijskog ubice i glavnog protagoniste istoimene serije, koji je odabrao jedan od profesora.

Ona je dodala da njen sin nikada nije čitao knjigu, već da je samo želeo da na maskenbal dođe odeven kao poslovni čovek.

“Mislim da nema osobe u Britaniji koja nije čula za Kristijana Greja, a Lijam je želeo da se preruši u njega upravo zato što je toliko popularan. Svi su se nasmejali kad su ga videli, deca su se sjajno zabavila. Nastavno osoblje je predložilo da Lijam promeni kostim, i preruši se u Džejmsa Bonda, ali smatram da je to vrlo ironično jer je Bond jedan od najpromiskuitetnijih likova filmskog platna, koji pritom ubija ljude. Stoga zaista ne vidim kako je jedno bolje od drugog”, izjavila je Skouls.

"Učenik je svakako bio svestan toga da knjiga sadrži eksplicitan sadržaj. Nije istina da je udaljen sa događaja - nastavio da se druži sa decom nakon što je modifikovao kostim. Na kraju krajeva, cilj održavanja događaja bilo je podsticanje i ohrabrivanje učenika da više čitaju. Neizmerno nam je žao što je incident ovakve vrste bacio senku na sve naše napore", zaključila je Lin Nikols, direktor škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: