Harison Ford povređen u avionskoj nesreći

Holivudski glumac Harison Ford (72) povređen je u avionskoj nesreći, nakon što se mala letelica kojom je upravljao srušila na golf teren u blizini aerodroma u Santa Moniki. Povrede koje je zadobio nisu opasne po život.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

01:07

Default images
Foto: Beta, AP

Čuveni glumac je zadobio povrede glave, a bio je svestan i komunikativan kada mu je ukazivana pomoć na mestu nesreće.

Iako su u prvi mah mediji prenosili oprečne informacije o stepenu njegovih povreda, zvaničnici su rekli da je stanje pilota "između dobrog i umerenog".

"Povrede koje je zadobio nisu opasne po život i očekuje se potpuni oporavak", saopštio je Fordov publicista.

Policijski zvaničnici su objavili da je došlo do nesreće oko 14.30h po lokalnom vremenu i da je povređeni muškarac star između 65 i 70 godina prebačen u bolnicu u "stabilnom stanju".

"Tata je okej! Izubijan je, ali je okej... On je neverovatno snažan čovek", napisao je Fordov sin Ben na Tviteru.

Ford je bio jedini u avionu tipa "Rajan PT-22", koji je tokom Drugog svetskog rata služio kao letelica za obuku i koji je Ford i ranije koristio za kratke letove. Taj avion je kolekcionarski primerak i prava retkost na svetskim aerodromima.

Do nesreće je došlo zbog mehaničkog kvara na letelici. Ford je ubrzo po uzletanju prijavio da ima problema sa motorom i odlučio se za prinudno sletanje na golf terenu koji se nalazi u blizini aerodroma.

Fordova letelica je pala na osmu rupu, a niko na zemlji nije povređen.

"Prinudno sletanje je apsolutno predivno izvedeno. Mi bismo to nazvali prinudno sletanje koje je izveo neverovatno dobro utrenirani pilot", rekao je Kristijan Fraj iz letačke asocijacije Santa Monika.

Harison Ford se bavi pilotiranjem više od dve decenije i ima dozvole za upravljanje avionom i helikopterom, a ovo mu nije prva nesreća.

Najpoznatiji po ulogama Indijane Džonsa, Hana Soloa (Ratovi zvezda), Rika Dekarda (Istrebljivač) i Džeka Rajana (Patriotske igre).

Nakon više od 30 godina ponovo će glumiti buntovnika i svemirskog krijumčara Hana Soloa u sedmoj epizodi serijala "Ratovi zvezda", a na setu tog filma je prošle godine polomio nogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: