"Ulaz dozvoljen psima, ali ne i ženama"

Vlasnik jedne berbernice u Lisabonu izazvao je kontoverzu u javnosti time što je na vratima svog lokala istakao tablu na kojoj piše da je ulaz dozvoljen psima, ali ne i ženama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2015.

22:15

Default images
Ilustracija

Foto: Lachlan Hardy / Flickr.com

Kako prenosi Kurije internasional, berbernica "Figaro", koju je Fabio Markes otvorio prošlog juna u glavnom gradu Portugalije, posebno je na sebe navukla bes feministkinja, koje su nedavno organizovale "akciju lajanja" u znak protesta protiv onog što smatraju "retrogradnim ponašanjem".

Maskirane psećim glavama, jedna grupa žena upala je u berbernicu i lajala pred mušterijama, a video snimak ovog "prepada" objavljen je sutradan na internetu.

Markes je u izjavi za list "Dijario de Notisijas" rekao da je reč o šali i da nije imao nameru nikog da vređa. "Usluge koje pružamo namenjene su isključivo mušarcima, te je prisustvo žena u lokalu izlišan", kazao je lisabonski berberin.

"To je čista mizoginija koja se opasno promoviše kao marketinški trik", odgovaraju feministkinje i podsećaju na zakon od 12. marta 2008. koji izričito zabranjuje diskriminaciju na osnovu polne pripadnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: