Napad u slobodnom padu na 3000m (VIDEO)

Kako izgleda kada padobranac tokom slobodnog pada doživi epileptični napad?

Izvor: independent.co.uk

Ponedeljak, 02.03.2015.

15:11

Default images
Foto: youtube printscreen

Kristofer Džons (22) iz Perta je bio pri kraju kursa padobranstva, kada je sa svojim instruktorom Šeldonom Makfarlejnom pošao na rutinski skok. Kada su iskočili iz aviona, tokom slobodnog pada, Kristofer je doživeo iznenadni epileptični napad i izgubio je svest. U tom trenutku su bili na visini od 3000m.

Kada se Makfarlejn približio Džonsu, koji se nekontrolisano rotirao, odmah mu je bilo jasno da njegov učenik ima zdravstveni problem. Momentalno je otvorio Džonsonov padobran i to na visini od 1200m.

Kristofer se vratio u svesno stanje na 900m iznad zemlje i uspeo je bezbedno da sleti.

Kako je njegov instruktor na kacigi imao kameru, ceo događaj je snimljen.

Iako Džons nije krio da je u prošlosti bolovao od epilepsije, ona se nije javljala četiri godine i to je bio razlog da mu njegov doktor odobri pohađanje kursa padobranstva. Nakon ovog incidenta više nije iskakao iz aviona.

“Osećao sam se poraženo kada se sve to desilo...Uopšte nisam očekivao da je moguće.”

Premda je ovaj slučaj podigao veliku medijsku prašinu u Australiji, instruktor Makfarlejn je rekao kako je sve na snimku izgledalo dramatičnije nego u realnosti. Kako kaže, Džons je imao dva padobrana, od kojih je jedan sigurnosni i koji bi se automatski otvorio u nekom trenutku.

No i pored toga, Makfarlejn je priznao “Nikada nisam imao ovakvo iskustvo pre i ne bih voleo da mi se ponovi.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: