Mars: Nasin Kjurioziti "napravio" najveći selfi do sada

Nasin rover Kjurioziti napravio je neverovatan selfi u kojem su sažete dve i po godine njegovog istraživanja na površini Marsa.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

16:33

Default images

Selfi je zapravo sačinjen od niza fotografija u kojima se nalaze tragovi dvoipogodišnje misije koju je obležilo putovanje koje je trenutno zaustavljeno u podnožju planine Eolis ili Šarp koja je visoka pet i po kilometara.

Neuređena verzija fotografije postavljena je na stranici Američke svemirske agencije (NASA), a ona prezentuje položaj rovera u odnosu na krater Gejl i vrh planine Eolis.
"Ako se poredi sa prethodnim selfijima, u ovu fotografiju smo dodali prikaze Kjuriozitija u kontekstu sa brdom Paramp kao i skoro svakim korakom koji je napravljen za vreme kampanje", rekla je Ketrin Stek iz Nase.

Iako su i ranije fotografije bile sačinjene od više bitnih momenata, nijedna nije bila toliko detaljna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: