Jedinstveno ime za "samo" 31.000 dolara

Švajcarska kompanija Erfologsvel bavi se isključivo smišljanjem jedinstvenih imena za bebe.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

09:18

Default images

14 eksperata za imena, 4 istoričara, 12 prevodilaca i 2 advokata koji vode računa da se imena ne sukobe sa imenima kompanija i proizvoda će svakom klijentu posvetiti oko 100 sati kako bi smislili između 15 i 20 mogućih imena za novog člana porodice, prenosi news.com.au.

Ova usluga košta oko 31.000 dolara.

“Mi zapravo kreiramo priču oko samog imena. Često kombinujemo reči u novom redosledu. To je poput komponovanja muzike i svi delovi imena moraju da imaju u sebi pozitivnu poruku,” izjavio je direktor ove firme, Mark Hauzer.

Ukoliko se klijentu ne svide ponuđena imena, zaposleni će smisliti 10-15 novih.

Na ideju za osnivanje ovakve firme se došlo na osnovu ljudske potrebe da se ističu, da budu drugačiji.

“Svi želimo da budemo jedinstveni, a dosta ljudi nije zadovoljno svojim imenom. Sada imaju šansu da kreiraju savršeno ime za svoju bebu,” rekao je Mark.

Prvoj osobi koja javno objavi ime svog deteta koje je smislila firma Erfologsvel, biće vraćen novac, a ime poklonjeno.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: