Šta povezuje seriju „Mućke“ i „svetu“ vodu u Novom Sadu?

Kako su šale povodom nedavnog osveštavanja novosadskog Vodovoda dospele u britansku štampu? I kakve veze to ima sa serijom "Mućke"?

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

18:32

Default images

Nedavno je u Novom Sadu na Bogojavljanje, slavu preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, sveštenik osveštao vodu iz gradskog vodovoda. Mnogi Novosađani su taj potez komentarisali kroz šalu, a najduhovitije opaske je preneo sajt 021.

Jedna od tih šala je stigla i do Velike Britanije. Naime, britanski portal Mirror.co.uk je naveo poređenje „svete“ vode iz novosadskog vodovoda sa jednom epizodom čuvene britanske humorističke serije „Mućke“.

U epizodi „Mućki“ iz 1986. godine „Čudo u Pekamu“, Del i Rodni pokušavaju da ubede vernike u crkvi da su suze koje se slivaju niz obraze statue Device Marije u stvari sveta voda. Zapravo, u pitanju je bila kišnica koja se slivala sa krova crkve, koji je prokišnjavao.

"Miror" prenosi šale sa sajta 021, u kojima se Novosađani pitaju „Da nije ovo možda neki trik koji su maznuli od Delboja? Da li bi Delboj i za njih rekao 'plonkers'? Šta se dešava sa ljudima koji nisu hrišćani? Da li se njima dešava isto što i vampirima – grla im gore ili se guše? Ili će se zbog ovoga preobratiti u hrišćanstvo?“

Na linku ispod možete pogledati epizodu „Čudo u Pekamu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: