Zašto muškarci glume orgazam?

Često se gotovo podrazumeva da muškarci uvek uživaju u seksu i da orgazam kod njih nikad ne može izostati. Istina je, međutim, potpuno drugačija.

Izvor: Guardian

Nedelja, 11.01.2015.

21:55

Default images

Foto: Mic445 / Flickr.com

Istraživanje sprovedeno 2010. na Univerzitetu u Kanzasu pokazalo je da je 25 odsto muškaraca barem jednom glumilo orgazam.

Glavni razlog za to, prema studiji, je želja da učine partnerku zadovoljnom i da je ne razočaraju.

Ispitanici su navodili razne razloge koje su smatrali odgovornim za nemogućnost postizanja vrhunca: stres, iscrpljenost, alkohol ili konzumaciju droga, erektilnu disfunkciju i “tremu” zbog seksualnog odnosa sa osobom koju inače žele.

Iako iste razloge obično navode i žene, kada ne uspeju da dostignu vrhunac, one ne moraju da se suočavaju sa istim problemima kao muškarci.

Naime, obično se podrazumeva da su oni uvek zainteresovani i spremni za seks, zbog čega osećaju da su pod pritiskom ukoliko ne postignu vrhunac. Strah od izostanka klimaksa čak može dovesti do anksioznih problema i prave erektilne disfunkcije.

Britanski stručnjaci za seksualne odnose dr Petra Bojton i dr Henri Strik smatraju da nije pitanje zašto muškarci (ili žene) glume orgazam, nego zašto se ljudi uopšte pitaju zašto to rade.

Kako kažu, fokus treba da bude na autentičnom seksualnom zadovoljstvu, a orgazmi, lažni ili pravi, nisu pravi pokazatelj toga. Ako je užitak odgovor, orgazam ne mora da bude pitanje.

Ako jedan od seksualnih aktera želi da partnera / partnerku učini srećnim, a orgazam izostane, on možda smatra da je izneverio očekivanja i glumu vidi kao jedino rešenje. Iz tog ugla gledano, glumljenje orgazma je altruističan čin, koji može očuvati dugoročnu sreću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: