5 najbizarnijih alkoholnih pića

Prvi tragovi proizvodnje alkoholnih pića u prošlosti stari su barem 10.000 godina.

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 01.01.2015.

11:51

Default images

Foto: Ola Hodne Titlestad / Flickr.com

Nije teško zamisliti našeg pretka koji otkriva da gomila grožđa koje se raspada ima opijajuće dejstvo. Ipak, da li možete da zamislite čoveka koji “poteže” iz flaše u kojoj pluta mrtav miš, ili još gore, životinjski penis?

Predstavljamo vam najneobičnija alkoholna pića na svetu:

Vino mladunca miša

Poreklo: Kina i Koreja

Ako ste neraspoloženi i uopšteno se loše osećate, ovo piće će vas, prema mišljenju stručnjaka za tradicionalnu istočnjačku medicinu, sigurno okrepiti. Osim toga, vino s novorođenim miševima korisno je i za lečenje respiratornih infekcija i poremećaja rada jetre.

Tek rođeni miševi ubacuju se u pirinčano vino i ostavljaju da fermentišu barem godinu dana.

Zmijsko vino

Poreklo: Kina, Vijetnam i širom jugoistočne Azije

Veruje se da otrov smrtonosnih zmija poput kobri i zvečarki može da bude razložen dugotrajnim stajanjem u alkoholu i da ono što ostane u flaši ljudima daje snagu i vitalnost.

Ovaj “lek” pravi se tako što se neka od otrovnih zmija ubaci u flašu pirinčanog vina i ostavi da odleži nekoliko meseci.

Postoji i takozvana “mešana” verzija koja podrazumeva ispuštanje zmijske krvi u alkohol.

Piće od tri penisa

Poreklo: Kina

Mnogo pre vijagre, Kinezi su za potenciju koristili piće od tri penisa koje se sastoji od pirinčanog vina u kom su stajali penisi foke, jelena i psa.

Kumis/Arkhi

Poreklo: Centralna Azija

Alkoholna pića na bazi mleka nisu nešto što možete probati baš na svakom mestu. Međutim, konjanici iz centralne Azije žive od ovog neobičnog pića. Reč je o fermentisanom kobiljem mleku koje sadrži male količine alkohola. Neki ga porede sa retkim, pitkim jogurtom, a kada se destiluje dobija se arkhi, piće sa istim sadržajem alkohola kao vino.

Koktel “kiseli prst”

Poreklo: Kanada

Jedan hotel u Doson Sitiju služi koktel “kiseli prst” – viski u kom se nalazi pravi mumificirani ljudski nožni prst. Kako bi doživljaj ispijanja ovog, u najmanju ruku bizarnog pića, bio potpun, barmeni predlažu da dozvolite da vam prst dotakne usne, kad otpijete gutljaj. Pritom morate voditi računa da vam ovaj čudni sastojak ne sklizne u grlo, kao što se to desilo jednom konzumentu.

Čovek koji je progutao prst iz pića 2013. morao je da plati kaznu od 500 dolara. Ipak, bar ima nekoliko rezervnih mumificiranih prstića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: