Kako je kineski univerzitet "zabranio Božić"?

Univerzitet na severozapadu Kine zabranio je Božić i nazvali ga “kič” stranom proslavom koja nije od koristi tradicijama njihove države.

Izvor: Daily Mail

Subota, 27.12.2014.

20:59

Default images

Moderni koledž na Severozapadnom univerzitetu postavio je banere oko kampusa na kojima piše: “Stremite tome da budete ugledni sinovi i kćeri Kine, oduprite se kiču zapadnjačkih praznika” i “Oduprite se ekspanziji zapadne kulture”.

Studenti su za lokalne novine izjavili da bi mogli biti kažnjeni, ukoliko ne budu prisustvovali višečasovnim projekcijama propagandnih filmova.

Zvanični mikroblog koji pripada jednom od univerzitetskih komiteta Komunističke partije pozvao je studente da se ne ugledaju na strance i da posvete više pažnje kineskim praznicima, poput Prolećnog festivala.

Božić se ne proslavlja tradicionalno u zvanično ateističkoj Kini, ali postaje sve popularniji, naročito u velikim gradovima, gde mladi ljudi obeležavaju ovaj dan, razmenjuju poklone i ukrašavaju domove po ugledu na Zapad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: