“Lud, zbunjen, normalan” i u 2015. na TV B92

U porodici Fazlinović uoči novogodišnjih praznika euforično je ali ništa manje u odnosu na inače uobičajenu i glumačku i civilnu svakodnevicu trojice vrsnih komičara ali i sjajnih ljudi: Mustafe Nadarevića, Senada Bašića i Moamera Kasumovića koji već više od osam godina dele glumačku svakodnevicu u seriji “Lud, zbunjen, normalan” u srpskoj “Nira” i bosanskoj “Fist” produkciji.

Izvor: B92

Subota, 27.12.2014.

18:15

Default images

Tri generacije muškaraca, Izet, Faruk i Damir Fazlinović svojim dogodovštinama, nadmudrivanjima i neverovatnim scenarističkim zapletima poteklim iz pera Feđe Isovića i u 2015. godini nastaviće da zasmejavaju publiku B92 koja je seriju “Lud, zbunjen, normalan” zavolela toliko da je svakodnevno gleda više od million gledalaca Srbije što svedoče i rejtinzi po kojima je na top listi deset nagledanijih emisija svih televizija, u samom vrhu.

Ovog decembra, na setu u Domu kulture u Hrasnici uverili smo se da je legendarni Mustafa Nadarević, glumačka zvezda stare Jugoslavije, vitalan i u svojoj sedamdeset drugoj i onaj koji se baš i kao deda Izet u domu Fazlinovića na seriji najviše sluša. Autoritativan i strog kada se radi i spreman za šalu kada je pauza, deda Izet prava je glava porodice i posle osam godina zajedničkog rada, on i serijski mu sin Senad Bašić ali i unuk Moamer Kasumović, kao i kompletna glumačka ekipa, reditelj, scenarista, producenti i ostala tehnička lica serije “Lud, zbunjen, normalan” postali su i više od kolega, pa čak i od krvnih srodnika. Njihov odnos pun je duha, dosetki, šala ali i strogosti i ozbiljnosti u radu, naročito kada reditelj Elmir Jukić Juka vikne: akcija!

Ni hladnoća ni opravdani umor nakon više od mesec snimajućih dana ne utiču na inpiraciju ovog tima niti su uspeli da ometu ove sjajne glumce da daju sve od sebe u humorističkom glumačkom izrazu, koji su iz epizode u epizodu gostujući u domovima širom ex YU prostora (osim na TV B92, serija se emituje u Hrvatskoj na TV Nova i Bosni i Hercegovini na Federalnoj) glavni “krivci” za nasmejana lica svih ukućana i čije su replike odavno ušle u svakodevni govor nekadašnjeg naroda bratstva i jedinstva.
Foto: Davor Ilincic
Tako je na snimanju novogodišnjeg promotivnog spota za “Lud, zbunjen, normalan” koji će se uoči praznika emitovati na TV B92, jedna od prepoznatljivih deda Izetovih replika “Sunce ti kalajisano” iznova zasmejavala ekipu zbog načina na koji to Mujica svaki put drugačije i podjednako smešno izgovara, ne odvajajući se u seriji od rakije maksuzije.

- Maksuz… to je više od prijatelja. I rakija maksuzija ne pije se sa svakim – Mujica će u predahu snimanja odmarajući se u čuvenom kafiću San Remo sedevši za šankom ispred konobarice Marije, koju godinama tumači fenomenalna glumica Tanja Šojić i koja će i u novim epizodama čuvati tajne onih kojih su se dna čaša nagledali i zidova koji imaju uši dobrano naslušali.

Ova regionalno popularna komedija situacija stekla je fanove od 7 do 87 godina, uključujući i familije samih glumaca. Tako i unuka i otac Senada Bašića veliki su njeni fanovi. Inače, komičarski duh gospodina Bašića je, kako kaže, porodično nasleđe.

-Moj otac je veliki šaljivdžija, ako sam od ikoga nasledio sklonost ka šali i šegi, to mi je od tate. Kada mi je jedan kolega glumac upoznao oca, doznao je odakle mi dolazi to da sve što radim, radim u šali. Moj otac nije tip mudrog i zbunjenog starca, nego ume da i najcrnje i najgore životne situacije okrene na smeh. Za taj odnos između Faruka i Izeta zato imam neisrpni izvor u svom ocu i u Mustafi, kaže Senad.

Nakon poslednje klape, ekipa “Lud, zbunjen, normalan” umalo popada od umora. Ali onog produktivnog. Sa osećajem radosti i zadovoljstva jer su zaokružili novi ciklus od 24 epizode kojima će razgaliti milione srca. Nakon što, tradicionalno, nazdrave svako ide na svoju stranu sa svojim planovima: Mustafa na put u Sjedinjene Američke Države, Senad da proslavui tri decenije braka uoči novogodišnje večeri sa svojom voljenom suprugom, a Moamer put Beograda kako bi obišao prijatelje i učestvovao u snimanju novogodišnjeg “Zlatnog kruga”.

Do sledećeg susreta u februaru kada se očekuje snimanje novih epizoda. Taman dovoljno da se Fazlinovići i svi ostali iz ove velike i skladne glumačke ekipe požele jedni drugih i osete radost ponovnog susreta, zajedničkog rada i stvaranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: