Osnivač Pay Pala: Radim na tome da živim 120 godina

Suosnivač kompanije Pay Pal Piter Til (47) veruje da će u svom bogatstvu procenjenom na 2,2 milijarde dolara moći da uživa bar do 2080, odnosno do svoje 120. godine života.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

15:28

Default images

Til je, kao i mnogi ekscentrični milijarderi, krenuo u potragu za "eliksirom mladosti".

Dok neki redovno menjaju krv ili investiraju u tehnologiju dubokog smrzavanja, Til vodi računa o ishrani, redovno trenira, uzima hormon rasta i nada se da će čovečanstvo izmisliti lek protiv raka.

"Ozbiljno se nadam da ću sa 120 godina biti živ i već preduzimam neke korake. Primenjujem paleo-dijetu (izbegavanje namirnica nedostupnih čoveku u kameno doba), a glavno pravilo ishrane je da uopšte ne konzumiram šećer", rekao je Til za Blumberg TV.

Pročitajte još: Ishrana pećinskog čoveka efikasnija od modernih dijeta?

Takođe, on svakodnevno pije crveno vino, džogira i vežba, ali i prima injekcije HgH, odnosno ljudskog hormona rasta.

"To mi pomaže da održim mišićnu masu, tako da su šanse za dobijanje artritisa ili većih povreda manje", rekao je Til.

Što se tiče tvrdnji da HgH povećava rizik od raka, on kaže: "Nadam se da ćemo u narednoj deceniji pobediti rak".

Til i sam ulaže u biotehnologiju i medicinu, pa su na listi njegovog investicionog fonda i kompanije Stem CentRx, koja se bavi istraživanjem raka, kao i Modern Meadow, čiji je cilj proizvodnja "sintetičkog mesa", odnosno mesa uzgojenog u laboratorijskim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: