Ko je "kraljica slatkiša" za 2015. godinu?

Njeni deserti su klasični, ali prefinjeni: tako je nemačko izdanje francuskog vodiča za restorane Go Mi'jo obrazložilo dodelu titule Konditor 2015. Karini Apeldorn.

Izvor: Izvor: dw.de Autorka: Ruta Kristina

Ponedeljak, 08.12.2014.

09:33

Default images

Karina Apeldorn je četvrta žena koja je dobila je titulu čuvenog francuskog vodiča restorana Go Mi'jo (Gault Millau) u Nemačkoj - od 2002 od kako se titula dodeljuje.Već 4 godine radi u čuvenom restoranu „first floor“ u Berlinu.

"Šetnja šumom " i "Zimski pejzaž " – tako se na primer zovu kreacije Karine Apeldorn. Poznata je po tome da ume da dočara pejzaže - ukusom i izgledom. Voli simetriju i različite forme. Ona je zapravo građevinski inženjer, ali je posle studija odlučila da se posveti svojoj strasti - poslasticama. U Minhenu je završila školu za kuvare.

Njen recept za uspeh glasi: klasični sastojci u prefinjenim kombinacijama. Ona voli da umesto šećera koristi biljke, voće i povrće. U svojoj najnovijoj kreaciji "Zimski pejsaž", ona kombinuje klasični mus, a to je slatki penasti krem, sladoled, cikoriju, tropsko voće Rambutan i bosiljak. Na kraju još šećerna pena – i sve to filigranski dekorisano.

Gosti mogu da se opuste i uživaju bez griže savesti. Svi deserti Karine Apeldorn imaju samo oko 70 kalorija.

Radeći u inostranstvu stekla je iskustvo i znanje o različitim desertima sveta: "Austrija je vrlo tradicionalana, oni vole palačinke, carske mrvice, knedle. U Australiji se mnogo jedu torte a manje deserti. Vole i sladled. Francuska je veoma klasična, vole veoma slatke, vrlo teške deserte. Nemačka je više severnjački fokusirana, to su vrlo laki, i sveži deserti."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: