NASA najzad dobija digitalni semafor

Ako navijate za FK Partizan sigurno se sećate višedecenijskih priča o dolasku na stadion JNA novog digitalnog semafora/ekrana koje su trajale i trajale... I na kraju su navijači „crno-belih“ dočekali to čudo tehnike 2012. godine. Ako je neka uteha, NASA se „modernizovala“ još kasnije od Partizana.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

11:15

Default images

Novi uređaj za odbrojavanje tokom lansiranja raketa u svemir ima ekran rezolucije 1280x360 tačaka, a dimenzije su mu 7,9x2,1m, prenosi Engadget.

Za 280.000 dolara, koliko je NASA platila novi semafor, ne samo što će prikazivati vreme do poletanja, već i kompletan program svemirske agencije koji se odvija pre nego što se letelica otisne u svemir.
Stari semafor NASA
Ekran bi trebalo da bude i znatno svetliji od analognog, a prikazivaće istovremeno i odbrojavanje i sliku uzletišta izbliza. Trenutno vrti Nasinu televiziju i odbrojava vreme do lansiranja “Oriona”, koje je planirano za danas.

Stari analogni sat biće prebačen u deo za posetioce u “Kenedi Svemirskom centru” početkom iduće godine. Bonus video - semafor FK Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: