Da li vam prijateljstva "kvare" seksualni život?

Žene koje imaju više drugara i kolega, drugi muškarci obično doživljavaju kao atraktivniju i češće imaju seks sa svojim partnerima, pokazala su istraživanja.

Izvor: Daily Mail

Petak, 21.11.2014.

21:33

Default images

Foto: ruurmo / Flickr.com

Istraživači kažu da je ključ ovog otkrića ležao u seksualnom rivalstvu.

Oni su proučavali više od 400 muškaraca i žena koji su bili u dugim vezama.

“Ispostavilo se da su muškarce seksualno više privlače njihove partnerke, ukoliko predosećaju mogućnost da ih one prevare”, kaže Majkl Fem sa Univerziteta u Oklandu, koji je predvodio ovu studiju.

“Ovo ne znači da muškarci žele da ih partnerka prevari. Naprotiv, oni zbog toga što predosećaju neverstvo, podsvesno žele da imaju seks s njima, kako bi i njihova sperma ušla ‘u trku’”.

Naučnici kažu da je ovo ponašanje u ljudskoj prirodi i da muškarci nisu svesni ovog fenomena.

Slično ponašanje primećeno je i kod drugih vrsta – od miševa do ptica i insekata.

Ova studija je prva koja je tu pojavu testirala na ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: