Anđelina Džoli: Ovakva priča mi je bila potrebna

Novi film Anđeline Džoli "Unbroken", o životu američkog sportiste koji je tokom Drugog svetskog rata bio zatvorenik, pomogao joj je da bude bolji roditelj, izjavila je oskarovka.

Izvor: Izvor: Tanjug

Utorak, 18.11.2014.

11:03

Default images

Stotine obožavalaca okupilo se ispred bioskopa u Sidneju kako bi pozdravili Džolijevu koja je došla na svetsku premijeru drugog filma koji je režirala

Zasnovan na bestseleru Lore Hilenbrand, film je priča o olimpijskom sprinteru Luisu Zamperiniju koji je 47 dana proveo u čamcu za spasavanje pošto je njegov avion oboren iznad Pacifika i još dve godine kao japanski ratni zarobljenik.

"Mislim da mi je kao ljudskom biću, kao majci, kao nekom ko radi po svetu, bilo očajnički potrebno da znam čoveka poput Luisa Zamperinija, da znam da nada postoji", rekla je Džoli.

Džoli je uspela da Zamperiniju pokaže grubu verziju filma, snimljenog u Australiji, pre njegove smrti u julu kada je imao 97 godina.

"Snaga snažnog srca i neumoljiva volja su izuzetno vredni, a to je vredno pominjanja", rekla je ona.

"Moramo da se setimo toga i da se držimo toga jer je volja ta koja nas vodi i koja je uvek vodila ljude kroz mračna vremena", zaključila je Džoli.

Glumici i režiserki su se na crvenom tepihu pridružili njen suprug, glumac Bred Pit i Džek O'Konel koji igra Zamperinija.

Majka šestoro dece rekla je magazinu Vaniti Fer da je zainteresovana za rad u politici ili javnoj službi. Njen prvi film "U zemlji krvi i meda" o ratu u Bosni izašao je 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: